© 2018 by Sari Åström - Arteeni Design

  • Arteenidesign
  • Arteeni
  • Arteeni
Search
  • Sari Åström

Sophie's Universe Stool


Dadaah, finally I got something ready! I just finished Dedri's Sophie's Universe Stool! I started it a while ago, but have had that many other projects running faster that it have been idling every now and then.

The spring is late in Finland. It is an April already, but the weather have been quite a chilly and we just got plenty of new fresh snow. It was snowing when I took the photo below - and I felt so cheerful and happy that the Sophie's Stool has hat and socks in that sort of terrible weather (and luckily my camera is moist proof!).

Dadaa, viimeinkin sain jotain valmiiksi. Viimeistelin juuri Dedrin Sophie's Universe Stoolin. Aloitin sen jo kotva sitten, mutta muut edellerynnineet projekti ovat keskeyttäneet tuolin edistymisen tuon tuostaankin.

Kevät on myöhässä. On jo huhtikuu, mutta säät ovat olleet kylmiä ja juuri tupsahti uusi kerros lunta. Satoi lunta, tai pikemminkin räntää, kun otin allaolevan kuvan, joten oli hyvä että tuolilla on säänmukaisesti kunnollinen hattu ja sukat (ja onneksi kamera on kosteuden kestävä).


The spring is late in Finland, but it doesn't matter as you have a proper hat and socks!! Kevät on myöhässä, mutta se ei haittaa kun pukeutuu kunnolla!

My natural gauge is looser than Dedri's gauge and I had to keep my concentration keen on making tight. I made some rounds "smaller" than the original - like the yellow round in the middle is made of single crochet's instead of half double crochets to keep the diameter as small as possible. I think I made it pretty well - the hat is just perfect! Nice and firm enough to make a perfect and proof seat! I love it!! Minun luontainen käsialani on löysempi kuin Dedrillä, joten jouduin todella keskittymään, että sain tehtyä tarpeeksi tiukkaa. Virkkasin myös jotain kerroksia "pienempänä" kuin ohjeessa, esim. keltainen kerros keskellä on tehty puolipylväiden sijaan kiinteillä silmukoilla, jotta halkaisija säilyisi mahdollisimman pienenä. Onnistuin kuitenkin hyvin - "hatusta" tuli juuri sopiva. Se on myös tarpeeksi jämäkkä kestäväksi tuolinpäälliseksi. Aivan ihana!


Quite many of my friends have bought also the Sophie's Stool kit and we planned to have a meeting with all of our brand new stools. Of course all of them are unique, but still I decided to add a tassel to my stool - just an extra signature to state it is mine!! The tassel string is made by Irish crochet way exactly as my friend Jaana have shown. The Sophie's Stool socks are just breath taking lovely. They are so petite and cute. Like ballerina elephant feet!! Hilarious!!

Aika moni kaverikin on hommannut Sophie's Stool -paketin, ja ajateltiin että pidetään kokoontumisajot omien tuolien kera. Tokihan kaikki käsintehdyt ovat uniikkeja, mutta päätin silti varmistaa että tunnistan omani helposti muiden joukosta, joten virkkasin tupsukoristeen signeeraamaan oman tuolini. Tupsun naru on tehty ystäväni Jaanan opettamalla Irkkuvirkkuutekniikalla. Sophie's tuolin sukat on kerrassaan hurmaavat!! Niin sirot ja söpöt. Ihan niin kuin norsuballerinan jalat!! Ihan mielettömän hauskat!!

I just wonder if one stool is enough!?! Riittääköhän yksi tuoli??

Stool pattern / tuoliohje (hatun helmat ja tossut, englanniksi) Sophie's Universe suomeksi Kit: Bought from Menita Espoo yarn store - includes the stool and the needed Scheepjes Catona yarns. Similar stools have been seen also in Tuuri Kyläkauppa to make own design, perhaps.

Paketti: omani ostin Espoon Menitasta. Paketti sisältää itse tuolin, sekä tarvittavat Scheepjes Catona langat. Samanlaisia tuoleja on kuulemma ollut myös Tuurin kyläkaupalla, vaikka omiin kokeiluihin.#crochet #Virkkaus