© 2018 by Sari Åström - Arteeni Design

  • Arteenidesign
  • Arteeni
  • Arteeni

GALADRIEL

Galadriel, lumoavan kaunis haltia ja Noldorin ruhtinatar, on inspiroinut minua tämän ruudun suunnittelussa. Tämä on ensimmäinen julkaistava osa minun J.R.R. Tolkienin fantasiakirjojen inspiroimasta Haltija –sarjasta.
 

Sydämellistä pehmeyttä, kauniita värejä, herttaisia kukkakuvioita, romanttiset tupsut ja ah- niin ylelliset, lämpimät materiaalit. Mitäpä sitä muuta ystävänpäiväkseen tahtoisi!?! Täydellistä laatuaikaa ihanan virkkuun parissa!

Voit joko ostaa ihanan lankapaketin Lentävästä Lapasesta  - lankapaketti sisältää 33 kerää ylellisen pehmeää ja laadukasta Schachenmayr Merino Extrafine 120:aa ja Galadriel ohjeen, yht 165 € tai ostaa Galadriel -ohjeen erikseen Ravelrystä, hinta 6.5 €.  

Tämä Schachenmayr'n merinovilla on yhtään liioittelematta varmasti ihaninta lankaa, mistä olen koskaan peiton virkannut! Se on tarpeeksi paksua, että työ etenee nopeasti, se on ihan mielettömän pehmeää ja virkatessa niin hyvän tuntuista. Se on suorastaan unelmaliitto Cloverin Amour -koukun kanssa - ei soljuvampaa kumppanuutta ole!

Galadriel -ruutumalli on todella tuhti ja paksu, joten lankaa kuluu melko paljon, mutta peitostakin tulee ihanan pehmeä ja lämmin. Tähän noin 160 cm pitkän ja leveimmästä kohdastaan 115 cm (kapeimmasta kohdasta 90 cm) levyisen peiton tekemiseen kului noin puolitoista kiloa eli miltei 4 000 metriä Merino Extrafine -lankaa (33 kerää). Työstämiseen käytin mallipeitossa Clover Amour 3 mm ja 3,5 mm koukkuja, mutta ne tulee tietenkin valita käsialan mukaan, että laskettu lankamäärä varmasti riittää!

 

Tässä vielä yleistietoja peitosta ja sen materiaaleista!

Schachenmayr'n Merinovilla on todella laadukasta lankaa, ja peittolangaksi jopa melko arvokasta, mutta tässä Lentävän Lapasen lankapaketissa hinta on pyritty saamaan kohdilleen (kerähinta norm 6,10 €, nyt lankapaketissa 5 € per kerä!). Ja laatua kyllä löytyy vastineeksi! Samalla kannattaa tilata lankaa ja virkkaajaa hyväilevät Clover Amour koukut, jotka ovat ihan parhaat kaikkeen virkkaamiseen.

Itse Galadriel -ruutu on todella monikäyttöinen, sen keskellä olevasta kukasta puhumattakaan!! Allaolevassa kuvassa olen kiinnittänyt Galadrien -kukan pipoon ja jää vain sinun ideoitavaksi, että missä kaikkealla sitä tai -ruutua voi myös hyödyntää! 

Galadriel peitto-ohje sisältää ohjeen itse Galadriel -ruutuun, täytekolmioihin, liitokseen, reunukseen ja viimeistelyyn mukaanlukien tupsut. Lisäksi mukana on lyhyt ohje ruudusta, joka on helppo printata muistin tueksi!

Galadrien CAL:n ja muidenkin suunnittelemieni töiden tueksi on avattu Arteeni Facebookryhmä. Sieltä saat helpoiten tukea ja inspiraatiota suunnittelemieni töiden tekemiseen. Liittyminen on ilmaista ja vapaaehtoista!

Mukavin virkkausterveisin 

 


Klaukkalassa 30.9.2017

 

Lankasponsori:

 

PS. Jos Ravelry on Sinulle ihan vieras paikka, niin koostin siitä blogiini hiukan ohjeistusta: http://www.arteeni.fi/single-post/Ravelry